Dela
Skriv ut

Pyssel – Söta julstjärnor

Du behöver:
Tapet, linjal, tejp, lim/limpistol, snöre, pincett och en ring

Klipp ut remsor som är 20cm långa x 1cm breda, gör lite längre remsor om du vill göra större stjärnor. Klipp remsornas längd efter tapetens rullning för att få en fin form.

Ta en remsa och fäst ena änden i en pincett så du får ett fast grepp, sedan är det bara att rulla remsan runt pincetten.

Lägg rullen i en nyckelring/vigselring eller annat av samma storlek, för att vara säker på att alla rullar blir lika stora. Låt rullen rulla upp sig i ringen. Ta en tejpbit (eller limma) och fäst rullen så den behåller ringens storlek.

Tryck till rullen i ena änden eller båda ändarna, eller behåll den runda formen.
Gör din stjärna genom att limma ihop flera rullar med varandra, det är också fint att göra en mindre tajt rulle och använda som mitt.

Du kan sätta ihop stjärnorna på olika sätt, gör precis som du känner för. Du kan göra stora eller små stjärnor. När du satt ihop en stjärna som du önskar, sätter du ihop stjärnan med lim eller limpistol om du har.

Fäst ett snöre runt en av de yttersta ringarna och sätt upp i granen, lägg i fönstret eller stoppa i ett kuvert och skicka till en familjemedlem eller vän som du saknar

                    Orginalinlägg : Julpyssel med tapet | Julstjärnor | Boråstapeter (borastapeter.com)